Wirtschaftsdeutsch (Zakelijk Duits)

Opnieuw is gebleken dat Duitsland de belangrijkste handelspartner van Nederland is. Het Centraal Bureau voor de Statistiek laat zien dat Nederland in 2016 ruim 95,4 miljard euro exporteerde naar Duitsland. Op onze beurt importeerden wij 65,2 miljard euro aan Duitse goederen in dit jaar.

In deze internationaal opererende markt staan uw medewerkers regelmatig Duitstalige klanten te woord. Sterker nog: uw medewerkers zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor uw klanten en daarmee het visitekaartje van uw bedrijf. Zakelijk succes op de Duitse markt is sterk afhankelijk van een goed begrip van de Duitse taal, cultuur, omgangsregels, gewoontes en lokale gebruiken. Door middel van deze workshop laten wij u zien hoe u uw Duitse kennis kunt gebruiken om uw zakelijk netwerk op te bouwen, te onderhouden en te verbeteren.


Voor wie?

Voor iedereen die in het werk vaak te maken heeft met telefonisch contact en e-mailverkeer in het Duits: afdeling managers, teamleiders, receptionisten, secretariële, commerciële, technische en /of logistieke binnendienstmedewerkers.


Onderwerpen

  • Wat zijn de belangrijkste aspecten van zakelijk corresponderen & telefoneren in het Duits?
  • Welke beleefdheidsvormen zijn er in het Duits?
  • Hoe weet u dat uw bericht duidelijk overkomt en dat u de juiste toon gebruikt?
  • Waar moet u op letten bij het formuleren van zinnen tijdens een Duitstalig zakelijk gesprek?
  • Hoe kunt u de meest juiste, schriftelijke reactie geven op de meest gepaste manier?
  • Hoe staat u iemand te woord bij het geven van product- en prijsinformatie in het Duits?
  • Wat zijn de do’s & don’ts met betrekking tot communicatie met Duitsers?
  • Waar moet u opletten bij zakelijke klachtenafhandeling in het Duits?
  • Hoe gaat u om met zakelijke Duitse klantbezoek?

Cursusdata & locaties

U kunt zich het gehele jaar door inschrijven voor een workshop naar keuze, deze start zodra er voldoende inschrijvingen zijn.

Aanmelden voor deze unieke workshop kan via onderstaand formulier. Ook kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer (0)78 644 97 60 of per e-mail: marketing@elyciotalen.nl.

Praktische informatie

Instapniveau:
A2 taalniveau (basiskennis van het Duits), volgens het Europees Referentiekader. Bekijk hier de omschrijvingen van de taalniveaus.

Voertaal in de workshop:
Duits

Investering:
De kosten bedragen Euro 195,- exclusief BTW per deelnemer. Dit is inclusief het lesmaterieel en lunch.

Duur:
De ééndaagse workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Certificaat:
Na afloop van de workshop ontvangt u van Elycio Talen een certificaat als bewijs van deelname. Het sierlijke certificaat zal worden voorzien van zowel uw gegevens als de handtekeningen van uw trainer en directie van Elycio Talen.

Inschrijven voor de workshop Zakelijk Duits 

TESTIMONIAL


Ervaringen van onze cursisten

Elycio Talen heeft een gemiddelde Cedeo-beoordeling van 9,5

“Mijn trainer liet me zelf ontdekken waaraan ik nog moet werken, waardoor de lesstof beter blijft hangen. Door de uitstekende begeleiding ben ik verder gekomen als schrijfster. En de informele sfeer maakt de lessen alleen maar beter.”Cedeo.nl