Wat is mijn taalniveau?

Bepaal uw taalvaardigheid met een gevalideerde taaltest

 • Professionele taaltesten, alle talen, alle niveaus
 • Persoonlijk en deskundig advies
 • Online of op locatie
 • Starten op elk gewenst moment
 • Met internationaal erkend testcertificaat
 • ISO-gecertificeerd, score klanttevredenheid 9,78

Wat is mijn huidige niveau van taalvaardigheid?

Inventariseer het samen met onze trainers of doe zelf een internationaal erkende test

Een taaltraining of taalcursus moet natuurlijk optimaal aansluiten op uw bestaande kennis van die vreemde taal, of u nu beginner bent of vergevorderd. Want alleen dan is de training echt effectief. Daarom doen we voorafgaand aan iedere training altijd een uitgebreide intake met u. Onze trainers inventariseren dan uw mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in de doeltaal en bepalen zo uw startniveau. Dat leggen we vast volgens de indeling van het Europees Referentiekader voor de Talen, het ERK.

Die inventarisatie vullen we aan met een gedegen analyse van uw wensen en de situaties waarin u de doeltaal wilt gaan gebruiken. En op basis daarvan krijgt u een deskundig advies over de beste en meest effectieve manier om uw leerdoelen te behalen.

Wilt u zelf uw niveau bepalen?
Bij Elycio hebben we verschillende internationaal erkende taaltesten, waarmee u zelf online uw niveau van taalvaardigheid kunt bepalen. Het voordeel van zo’n internationaal erkende test is, dat u deze ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een sollicitatie of bij de aanmelding voor een studie bij een buitenlandse universiteit.

Waar moet je op letten bij een taaltest?
Bij taaltesten zijn er drie belangrijke zaken om op te letten:

 • Is de test gevalideerd? Ofwel: weten we zeker dat de uitslag betrouwbaar is en voor elke deelnemer met eenzelfde niveau van taalvaardigheid ook altijd dezelfde uitslag geeft?
 • Is de test adaptief? Ofwel: onderzoekt de test alle niveaus (adaptief) of wordt er alleen gekeken of de deelnemer wel of niet boven een vooraf bepaalde drempel scoort (niet-adaptief)? Want in het tweede geval weet je wel of de drempel is gehaald, maar niet welk niveau de deelnemer nu eigenlijk heeft.
 • Is de uitslag genormeerd? Bijvoorbeeld volgens het ERK. Want de niveaus van het ERK zijn heel gedetailleerd omschreven, internationaal erkend en maken een eenduidige vergelijking van de resultaten van verschillende deelnemers mogelijk – zelfs als ze verschillende testen doen.

Welke gevalideerde testen heeft Elycio Talen beschikbaar?
Voor Engels maken wij gebruik van de Linguaskill online taaltest van Cambridge. Om u te helpen bij de voorbereiding op deze test is trouwens ook een speciale cursus beschikbaar. Klik hier voor meer informatie daarover.
En voor een veelheid van andere talen, van Chinees tot Zweeds, hebben we de Bright Online Language test.
De uitslag van deze testen ontvangt u met een internationaal erkend certificaat.

En ook voor Nederlands maken we gebruik van erkende toetsen. Meer weten? Neem contact met ons op.

En wilt u zich voorbereiden op een taaltest?
Dat kan altijd samen met een van onze eigen taaltrainers. Neem contact op met een van onze vestigingen voor meer informatie en advies.

Speciaal voor de belangrijkste internationale examens hebben we ook verschillende online studiepakketten. Daarmee kunt u zelfstandig, of onder begeleiding van een trainer studeren voor bijvoorbeeld de examens van Cambridge Engels. Of voor de DELF/DALF voor Frans, de WiDaf voor Duits, tot en met de HSK voor Chinees (Mandarijn). Meer weten over onze studiepakketten? Klik hier.

De meeste van die e-learning studiepakketten hebben trouwens een eigen ingangstoets. Zodat het lesmateriaal optimaal aansluit op uw bestaande niveau van taalvaardigheid.

Review
“Ik ben erg tevreden over de cursus. Een fijne trainster die goed meedenkt over hoe de leerdoelen behaald kunnen worden. Dank trainster en Elycio Talen! Ga zo door!”
Mandy van Doorn, Rijksoverheid, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat – Individuele taaltraining Engels ★★★★★

Cursuslocaties

Waar kan ik de training volgen?
 • Online
 • Bij u op kantoor
 • Op een van onze vestigingen
 • Op een andere locatie in Nederland (in overleg)

Meer weten?

Worldline

“Leraar is heel professioneel. Ik heb heel nuttige aantekeningen gekregen die ik elke dag op mijn werk kan gebruiken (opgehangen). Mijn complimenten!”

Hulya Avan, Worldline – Individuele taaltraining Engels – april 2020

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.