Alle taalsubsidies

voor u op een rij gezet

Taalsubsidies

Taal is een essentieel communicatiemiddel op de werkvloer. Daarom bieden overheden en brancheverenigingen verschillende mogelijkheden om de kosten van een taalgerelateerde opleiding te verlagen. Zowel voor de deelnemers zelf als voor de werkgevers. Daardoor vallen de netto studiekosten vaak aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden voor subsidies, kortingen en leningen voor u op een rij.

Algemene informatie over taalopleidingen op de werkvloer:

 • Scholingskosten zijn aftrekbaar van het bedrijfsresultaat.
 • De vergoeding van opleidingskosten aan werknemers is vervangen door het Stap-budget, zie hieronder voor meer informatie.

STAP-budget

Met het STAP-budget krijg je als burger (werkend of niet-werkend) een individueel leer- en ontwikkelbudget dat je kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit budget vervangt de mogelijkheid tot aftrekken van de studiekosten bij de opgave inkomstenbelasting.

Nu ook bij Elycio Talen!

Een aantal van de meest populaire trainingen kan je bij Elycio Talen nu ook volgen met een STAP-subsidie. Wil je ons actuele aanbod bekijken? Klik dan hier.

Het STAP-budget bedraagt maximaal € 1.000,– (inclusief btw). Ieder jaar mag je één keer gebruikmaken van het budget voor één opleiding of cursus. Iedere twee maanden wordt een nieuw deel van het budget beschikbaar gesteld. Daarbij geldt ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Wil je gebruik maken van deze regeling? Wees er op tijd bij! Meer informatie over het STAP-budget vind je hier.

Uitzendkrachten (DOORZAAM)

Doorzaam heeft als missie de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren.

Het Nederlands Taalbudget

Om uitzendkrachten die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen een kans te geven de Nederlandse taal te verbeteren heeft Doorzaam het Nederlands Taalbudget geïntroduceerd. Het Nederlands Taalbudget is een tegemoetkoming van maximaal € 1500,– (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden zodat de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig wordt. De opleiding heeft als doel het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer.  
Meer weten: https://www.doorzaam.nl/loopbaan/nederlands-taalbudget/

Elycio Talen heeft speciaal voor het Nederlands Taalbudget een drietal taaltrainingen ontwikkeld die exact binnen het budget passen.

E-learning Nederlands + individuele coaching:

 • Over de training: tijdens deze training leert de deelnemer Nederlands via e-learning, ondersteund door tweewekelijkse individuele begeleiding (online) door een professionele taalcoach. Bij de start wordt een ingangstoets gemaakt om het leerpad van het e-learningprogramma op het juiste niveau te starten. Deelnemers tot A2-niveau kunnen aan hun taalvaardigheid Nederlands werken in eigen tempo, op elk moment en vanaf elke locatie.
 • Taalvaardigheidsniveau: beginners, deelnemers kunnen in het e-learningprogramma werken aan het bereiken van niveau A1 en A2.
 • Prijs: € 1445,– (btw-vrij)

Korte online training Nederlands – Lezen en schrijven – Individueel:

 • Over de training: de training bestaat uit 7 sessies van 2 uur + schrijfopdrachten en is zoveel mogelijk gebaseerd op praktijksituaties. Voorafgaand aan de training vindt een korte telefonische intake plaats. Volledig gericht op de vaardigheidscombinatie lezen en schrijven.
 • Taalvaardigheidsniveau: vanaf A2
 • Prijs: € 1495,– btw-vrij (Inclusief lesmateriaal.)

Korte online training Nederlands – Luisteren en spreken – Individueel:

 • Over de training: de training bestaat uit 8 sessies van 2 uur en is zoveel mogelijk gebaseerd op praktijksituaties. Voorafgaand aan de training vindt een korte telefonische intake plaats. Volledig gericht op de vaardigheidscombinatie: luisteren en spreken.
 • Taalvaardigheidsniveau: vanaf A2
 • Prijs: € 1495,– btw-vrij (Inclusief lesmateriaal)
 • Scholingsvouchers

Daarnaast worden er door Doorzaam ook Scholingsvouchers uitgegeven, dit is een vergoeding tot een maximum van € 500,– (exclusief btw) voor uitzendkrachten voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Meer lezen: https://www.doorzaam.nl/loopbaan/scholingsvouchers/

Tel mee met taal

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. In 2023 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers, het gaat om maar liefst €3,35 miljoen. Tot en met 28 februari 2023 is het nog mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Meer informatie: https://www.telmeemettaal.nl/s…

Handel Groeit

Vanuit ‘Handel Groeit’ wordt 40% van de cursuskosten op het gebied van taaltrainingen vergoed voor de sector groothandel in Groente en Fruit. Er is per medewerker per jaar maximaal € 1.000,- subsidie beschikbaar. Meer informatie: https://www.handelgroeit.nl/nl…

Colland Arbeidsmarkt

Bedrijven in de agrarische en groene sector kunnen subsidie aanvragen bij Colland Arbeidsmarkt. Werkgevers en werknemers vragen deze subsidie eenvoudig aan. Meer informatie: https://www.collandarbeidsmark…

Transport & logistiek (Soob)

De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig. Via Soob-subsidiepunt worden opleidingen en trainingen gestimuleerd en gesubsidieerd voor huidige en toekomstige werknemers. Meer informatie: https://www.soobsubsidiepunt.n…

Metaalbewerking (OOM)

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers zijn er diverse regelingen voor opleiding en ontwikkeling beschikbaar, zoals een persoonlijke trainingstoelage en een ontwikkelbudget. Meer informatie: https://www.oom.nl/Regelingen

SLIM regeling – Voor werken en leren in het mkb

Mkb’ers en grootzakelijke bedrijven met initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen komen mogelijk in aanmerking voor SLIM subsidie. Subsidie kan worden aangevraagd door mkb-bedrijven, samenwerkingen tussen minimaal twee mkb-ondernemingen en grootbedrijven die behoren tot de landbouw-, horeca- of recreatiesector. Meer informatie: https://www.hoewerktnederland.nl/campagnes/slim

Aansluiten bij het Taalakkoord

Als werkgever kunt u bijdragen aan een betere taalvaardigheid van uw medewerkers, door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord Werkgevers helpt u hierbij. Binnen het Taalakkoord zet u samen met andere werkgevers in op taal en deelt u kennis en ervaringen. Meer informatie: taalakkoord.leerwerkloket.nl

Geld lenen?

Een zakelijke taaltraining kan een heel nuttige investering zijn voor uw verdere carrière. Of voor uw eigen plezier natuurlijk. Daarom is het ook mogelijk om geld te lenen om uw cursus te betalen. Sinds kort werken we daartoe samen met Finance4Learning. Finance4Learning is in Nederland de exclusief vertegenwoordiger voor onze sector van Banco Santander, dat op haar beurt hiervoor ook weer samenwerkt met het European Investment Fund. Meer weten over een lening afsluiten: finance4learning.com/elycio/30501/welcome/nl

Meer weten over de investering en de opbrengst?

Wilt u meer weten over de investering in zowel tijd als geld en de opbrengsten van een taaltraining? Dat en meer leest u hier.

Cursuslocaties

Waar kan ik de training volgen?
 • Online
 • Bij u op kantoor
 • Op een van onze vestigingen
 • Op een andere locatie in Nederland (in overleg)

Meer weten?

Hoogendoorn Automatisering

“Mijn trainer is een bevlogen docent, de lessen waren zeer interactief en leerzaam! Ik ben op een andere manier naar, met name het belang van kennis over de historie van, taal gaan kijken.”

Ted van den Akker – Hoogendoorn Automatisering – Incompany Taaltraining Engels – januari 2023

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.