Succesvol en plezierig inburgeren bij Elycio Talen middels een erkende methode

Waarom een inburgeringscursus bij Elycio Talen?

 • Zeer hoge slagingspercentages
 • Blik op Werk keurmerk
 • Elf inburgeringslocaties in Nederland
 • Praktijkgerichte trainingen
 • Leren door te doen
 • Ervaren gekwalificeerde trainers

DIRECT INSCHRIJVENONLINE CONTACTFORMULIER
CEDEO-beoordeling taaltraining
 

Informatiepakket aanvragen?Bewezen expertise


Elycio Talen heeft de laatste jaren bewezen een zeer succesvol inburgeringsprogramma te kunnen bieden. Dat blijkt wel uit onze slagingspercentages van 2016, die ver boven het landelijk gemiddelde liggen:


Laagopgeleiden: 73% Landelijk: 63%
Gemiddeld opgeleiden: 93% Landelijk: 72%
Hoogopgeleiden: 99% Landelijk: 69%

Inburgeren op negen locaties in Nederland
Elycio Talen biedt inburgeringscursussen op haar vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Enschede, Geertruidenberg, Oosterhout, Papendrecht, Rijswijk, Zeist en Zevenbergen.


Onze methode

Gericht op het behalen van het inburgeringsexamen heeft Elycio Talen een unieke aanpak ontwikkeld. Deze methode is gebaseerd op de gecombineerde kennis en ervaring uit zowel zakelijke trainingen als eerder uitgevoerde inburgeringstrajecten. Onze aanpak onderscheidt zich door de zeer hoge mate van actiegerichtheid en het feit dat alles draait om meedoen en oefenen.


Leren door te doen
Het belangrijkste uitgangspunt is dat deelnemers leren door te DOEN. Om deze actiegerichte aanpak te onderstrepen wordt dan ook gesproken over deelnemers in plaats van cursisten en trainers in plaats van docenten. Wij zijn ervan overtuigd dat deelnemers leren door actief mee te doen en te oefenen. Het is essentieel dat deelnemers het Nederlands leren spreken, niet dat ze leren waarom de taal is zoals zij is. Het intensief toepassen van de taal is effectiever dan over de grammatica ervan te praten. Het gaat er immers om dat de boodschap overkomt.

Actiegericht
De methode is uitermate actiegericht en draait volledig om de interactie met de trainer en de andere deelnemers, meedoen en oefenen. We kiezen ervoor om in het eerste deel van een inburgeringstraject uitsluitend en intensief aan de taalvaardigheid van de deelnemers te werken, voordat een eventuele duale component wordt geïntroduceerd. Op deze wijze wordt een solide basis gelegd voor het vervolg van het traject. Zo wordt de kans dat een deelnemer de duale component succesvol doorloopt, vergroot dankzij de toegenomen taalvaardigheid en een verbeterd zelfvertrouwen.

Inburgeringslocaties


AMSTERDAM
Entrada 131-134
1114AA
Tel.: 020 416 0788

ARNHEM
IJsselburcht 3 (Gebouw Lorentz)
6825 BS
Tel.: 026 361 2843

ENSCHEDE
Rigtersbleek Zandvoort 10 – 1.33
7521 BE
Tel.: 053 431 7842

GEERTRUIDENBERG
Vismarktstraat 4a
4931 AZ
Tel.: 078 720 0945

OOSTERHOUT
Wilhelminakanaal Noord 3
4902 VR
Tel.: 078 720 0945

PAPENDRECHT
Poldermolen 4
3352 TH
Tel.: 078 720 0945

RIJSWIJK
J.C. van Markenlaan 3
2285 VL
Tel.: 070 330 6681

ZEIST
Laan van Vollenhove 3273
3706 AS
Tel.: 078 720 0945

ZEVENBERGEN
Witte Arend 2
4761 JA
Tel.: 078 720 0945

Ontdek onze website voor inburgering!


Lees ervaringen van inburgeraars:

” Het is uniek om te zien hoe behulpzaam mensen zijn in Nederland. Dat maakt het hier een fijn land om te wonen en werken. “Isaac Yemani, inburgeraar bij Elycio Talen

Grote verscheidenheid aan werk- en trainingsvormen


Er wordt vervolgens met een veelheid aan trainingsvormen gewerkt, om de sessies afwisselend, interactief en relevant voor de deelnemer te laten zijn.

Voorbeelden van trainingsvormen zijn:

 • rollenspelen;
  (o.a. telefonisch inwinnen van informatie over een vacature, sollicitatiegesprekken)
 • presentaties;
 • spreekbeurten;
 • voorleesopdrachten;
 • groepsopdrachten;
 • individuele opdrachten;
 • relevante huiswerkopdrachten en het bespreken ervan:
 • onderwerpen behorende bij KNM/ONA;
 • verdere voorbereidingen voor het inburgeringsexamen.

Maatwerk

Het kenmerk van iedere training bij Elycio Talen is dat in alle gevallen maatwerk wordt geboden. De taaltrainingen worden volledig op de doelgroep, het instapniveau, de leerdoelstellingen en de leerstijlen afgestemd. Daarbij zal rekening worden gehouden met individuele aanmeldingen en met inburgeraars die slechts gedeeltelijk inburgeringsplichtig zijn of een vrijstelling voor taal hebben.

 

Praktijkgericht inburgeren


Andere belangrijke kenmerken van de methode zijn:

 • Praktijkgerichte oefeningen die een grote verscheidenheid aan situaties weerspiegelen;
 • Gericht op de zelfredzaamheid van de deelnemer, zowel in zakelijke als sociale omgang;
 • Woordenschat en uitspraak;
 • Non-verbale communicatie en intonatie.

Om de kennisoverdracht naar de deelnemer zo optimaal mogelijk te laten verlopen is een aantal didactische technieken rond het gebruik van kleuren, vormen en gebaren ontwikkeld. Op deze wijze leert een deelnemer snel de basisstructuur van de Nederlandse grammatica toe te passen.

Daarnaast wordt een deelnemer zodra hij of zij de trainingslocatie betreedt geacht vanaf dat moment uitsluitend de Nederlandse taal te gebruiken. Door het Nederlands niet alleen als doeltaal maar ook als instructietaal te gebruiken, wordt het leerproces verder versneld.

 
 

Inschrijven voor een inburgeringscursus


U kunt zich via het contactformulier op deze website eenvoudig inschrijven voor een inburgeringscursus. Heeft u eerst vragen? Neemt u dan gerust contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van Elycio Talen.


DIRECT INSCHRIJVEN