Blog Elycio Talen

Succesvolle internationale onderhandelingen

Het geheim van succesvolle internationale onderhandelingen? Zakelijke taalvaardigheid!

In de snel veranderende digitale wereld waarin we leven, zijn internationale onderhandelingen steeds belangrijker. Zakendoen kent geen grenzen meer en de hele wereld is binnen handbereik. Bij het navigeren door verschillende tijdzones en het omgaan met culturele verschillen, is er één vaardigheid die het verschil kan maken tussen succes en falen bij deze onderhandelingen: zakelijke taalvaardigheid.

Als u in staat bent om effectief te communiceren in de taal van uw gesprekspartner, opent u niet alleen de deur naar een succesvolle onderhandeling, maar toont u ook respect en begrip voor de cultuur en zakelijke gewoontes. Deze vaardigheid tilt uw onderhandelingen direct naar een hoger niveau.

Als het gaat om internationale zaken en onderhandelingen, is het beheersen van zakelijke taalvaardigheid de sleutel tot succes. Deze vaardigheid zet de deur open naar een veel kansen die anders misschien onbereikbaar blijven. Verrijk uw internationale onderhandelingen door verbetering van uw zakelijke taalvaardigheid.

Het strategisch gebruik van taal

Taal is daarnaast veel meer dan een middel om gedachten en ideeën over te dragen. In de context van onderhandelingen is het ook een strategisch instrument. Het slim gebruikmaken van taal draagt bij aan het succes van het bereiken van gewenste overeenkomsten.

Een voorbeeld hiervan is te vinden in het Duits, waar ze het woord ‘Handlungsspielraum‘ gebruiken om onderhandelingsruimte aan te duiden. Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent deze term ‘actieruimte’ of ‘ruimte om te handelen’. Dit is een duidelijke indicatie van hoe men in Duitstalige zakelijke contexten veel nadruk legt op actie en beweging.

Deze term refereert aan de mogelijkheid om flexibel te manoeuvreren tijdens onderhandelingen en heeft een sterke link met het bereiken van tastbare resultaten. Een goed begrip hiervan – en van de culturele en zakelijke waarden die het impliceert – biedt u een groot voordeel tijdens het onderhandelingsproces met Duitse partners.

Daarnaast helpt het verfijnen van uw zakelijke taalvaardigheid u om non-verbale signalen beter te interpreteren en foute interpretaties te voorkomen. Non-verbale signalen zijn tijdens een onderhandeling vaak even belangrijk, zo niet belangrijker, dan woorden. Een knik of een bepaalde blik geven u dan interessante aanwijzingen over de status van de onderhandelingen.

Invloed op de onderhandelingsdynamiek

Bent u in staat om effectief te communiceren in de taal van uw zakenpartner? Dan kan dat de dynamiek van internationale onderhandelingen enorm beïnvloeden. Stel, u bevindt zich midden in een belangrijke onderhandeling in Tokio. Het Engels is daarbij natuurlijk de voertaal. Maar wanneer u uw voorstellen in het Japans verwoordt, heeft dat een dieptewerking die het Engels simpelweg niet kan bieden.

Bij zakelijke discussies gaat het namelijk niet alleen om het overbrengen van harde cijfers en feiten. Het gaat ook om het opbouwen van relaties, tonen van respect voor de ander en het scheppen van een onderlinge verstandhouding. Heeft u in dit geval dus de vaardigheid om in het Japans te communiceren? Dan geeft dit niet alleen aan dat u tijd en moeite heeft geïnvesteerd in het leren van de taal van uw gesprekspartner, maar ook dat u respect heeft voor de cultuur en gewoontes.

Deze culturele gevoeligheid legt een sterke basis voor succesvolle onderhandelingen. Daarnaast opent het nieuwe deuren. Niet alleen op het gebied van zakelijke kansen, maar ook in het opbouwen van langdurige zakelijke relaties. Dit alles samen fungeert als een soort strategische hefboom, die u kunt gebruiken om uw internationale onderhandelingsdynamiek positief te beïnvloeden.

Op weg naar zakelijke taalvaardigheid

Om uw taalniveau optimaal te verhogen, helpt het om zo veel mogelijk in de vreemde taal te spreken, boeken te lezen en bijvoorbeeld podcasts te luisteren. Dit uiteraard in aanvulling op een gepersonaliseerde zakelijke taaltraining bij Elycio Talen. We ondersteunen u graag op deze reis naar professionaliteit.

Op basis van een uitgebreide intake en analyse wordt een taaltraining bij Elycio Talen volledig afgestemd op uw wensen en leerdoelen. We bieden een breed scala aan leervormen. Zo kunt u kiezen voor een individuele training, incompany training, een groepstaaltraining of een combinatie van deze vormen. Alle taaltrainingen kunnen face-to-face, blended (combinatie tussen face-to-face en e-learning) of geheel online worden verzorgd.

Van beginner tot near-neative speaker; bij ons kunt u uw zakelijk taal- en cultuurkennis doeltreffend en efficiënt verbeteren. Wij verzorgen de trainingen op onze al onze vestigingen, bij u op locatie of online. Ook als spoedcursus of (semi)intensief traject. U kunt uw training iedere dag inplannen, ook in de avond en in het weekend.

Het geheim van succesvolle internationale onderhandelingen? Start direct met leren bij Elycio Talen

Elycio Talen begrijpt het belang van zakelijke taalvaardigheid in succesvolle internationale onderhandelingen. Als dé partner op taalgebied, bieden wij specifieke taaltrainingen en -programma’s gericht op professionals die betrokken zijn bij internationale onderhandelingen. Onze taaltrainers zijn native speakers met jarenlange ervaring in taaltraining en begrijpen als geen ander het belang van culturele nuances.

Zakelijke taalvaardigheid is een fundament voor succesvolle internationale onderhandelingen. Het geeft u de mogelijkheid om culturele nuances beter te begrijpen, vertrouwen op te bouwen bij uw zakenpartners en mogelijke misverstanden te voorkomen.

Voor het verbeteren van uw zakelijke taalvaardigheid, nodigen we u van harte uit om de mogelijkheden te ontdekken die Elycio Talen aanbiedt. Stelt u zich voor wat u zou kunnen bereiken als taal geen barrière maar een brug zou zijn! Neem direct contact met ons op en investeer in succes.

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.