Wereldrecepten, de favoriete gerechten van onze taaltrainers

Peruaanse ceviche

Wereldrecepten – Peruaanse ceviche

De favoriete gerechten van onze taaltrainers

Buen apetito !!!

De taaltrainers van Elycio Talen komen uit alle hoeken van de wereld. Zij hebben vast en zeker allemaal een recept voor een favoriet gerecht dat kenmerkend is voor het land waar ze vandaan komen. De komende tijd zullen we deze wereldrecepten van taaltrainers delen zodat er uiteindelijk een mooie verzameling wereldrecepten ontstaat.

Aurora, taaltrainer Spaans bij Elycio Talen, deelt met ons haar favoriete Peruaanse gerecht: ceviche. Het is een traditioneel, typisch Peruaans gerecht met verse rauwe vis en zoete aardappel. Bijzonder is de bereiding, waarbij verse rauwe vis wordt gegaard in o.a. limoen en zeezout. De combinatie van zuur, zout én pittig geeft ceviche een unieke, karakteristieke smaak.

“De Peruaanse ceviche is meegenomen door Japanse en Chinese immigranten, de eetcultuur van deze immigranten heeft een grote invloed op de Peruaanse keuken. Ceviche is een van onze beroemdste gerechten en wordt traditioneel gegeten bij alle festiviteiten. De beste ceviche vind je in de visserijhavens. Hoe dichterbij de verse vis hoe beter de ceviche is!”

Het recept
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 1,5 kilo verse vis. Je kunt bonito, tonijn, victoria baars of vis met wit vlees gebruiken
– 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
– 2 tl gehakte limo-chilipeper of pittige rode chilipeper (of de Peruaanse “rocoto”)
– Sap van 20 limoenen
– 1 tl gehakte verse koriander
– 1 rode ui, in halve ringen
– 4 tl cancha (geroosterde mais) (optioneel in NL), plus wat extra voor het garneren (naar keuze)
– gember (3 cm) zeer fijngehakt, of gepureerd
– zoete aardappel, gekookt en in plakjes
– zout en peper

Bereidingswijze
1. Snijd de vis in blokjes van 1 cm, doe ze in een kom en bestrooi ze met zout en peper
2. Voeg na 1 minuut de knoflook, gember en chilipeper toe. Schep alles goed door elkaar.
3. Schenk het limoensap erover en voeg de chilipeperpuree en koriander toe.
4. Voeg de rode ui toe. 
5. Voeg de cancha toe, zout en peper, schep weer door.

Serveer de ceviche in een ondiepe schaal met de plakjes zoete aardappel. Garneer met wat cancha.

Buen apetito !!!

Hulp nodig?
Uw Spaans verbeteren? Dan staan wij graag voor u klaar! Neem voor een uitgebreid advies over uw specifieke situatie gerust contact met ons op. We spreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met u door.

Binnenkort meer heerlijke wereldrecepten zoals deze Peruaanse ceviche!

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.