Een zonnige taalboost voor zakelijk succes - Het Zomerse Taalbad 2024 - Plan 'm nu in!

Taalassessments voor werving en selectie

Taal assessments voor werving en selectie

Leer hoe taalassessments werving en selectie vereenvoudigen.

Hoe bent u er nu zeker van dat u de juiste mensen binnenhaalt? Hiervoor bieden allerhande assessments uitkomst. Lees hier meer over onze taalassessments voor werving en selectie.

Meten is weten

Het blijft natuurlijk altijd afwachten hoe een nieuwe medewerker zijn rol zal gaan vervullen, om toch alvast het kaf van het koren te scheiden, bestaan er tegenwoordig tal van off- en online assessments. Van psychologische en persoonlijkheidstests, tot werk gerelateerde cases en hoe-ga-je-om-met-stresstests. Nu zijn de uitkomsten hiervan natuurlijk nooit helemaal waterdicht, maar toch geldt bij veel bedrijven het motto: meten is weten!

Redelijk, voldoende, uitstekend

Dit principe is ook van toepassing op de taalvaardigheid van een toekomstige medewerker. Taalbeheersing is een standaardonderdeel van menig cv. Alleen de omschrijving en de accuratesse laten vaak nogal te wensen over. Vage termen als ‘redelijke, voldoende, of uitstekende beheersing in woord en geschrift’ prijken vaak onder het kopje talen. Als er verder geen specifieke taaltrainingen op het cv vermeld staan, zal dat in de meeste gevallen duiden op het middelbare school Engels, Frans of Duits. Of wat daar nog van over is na al die jaren.

Overschat

Uit onderzoek blijkt daarnaast dat, met name wat betreft de Engelse taal, veel Nederlanders hun vaardigheid ruimschoots overschatten. Op vakantie redden we ons immers altijd prima, maar bij het tikken van die zakelijk e-mail beginnen we toch opeens sterk te twijfelen. Wat was beter, yours sincerely of juist kind regards? En dat Engelse telefoongesprek van de week liep ook al niet zo soepel.

Taalassessment

Om tijdens de werving en selectie toch een goed beeld te vormen van de werkelijke taalvaardigheid van een sollicitant, is een online taaltest de ideale tool. De Bright Online Language Test, of afgekort BOLT, is ’s werelds meest gebruikte online taaltest voor werving en selectie. De test is eenvoudig online te bestellen en biedt direct inzicht in de huidige zakelijke taalvaardigheid van de sollicitant. De resultaten worden weergegeven in een score van 0.5 tot 5, die vervolgens vertaald kan worden naar een ERK-normering. Dit zijn Europees vastgestelde normen van iemands taalniveau, oplopende van A1 tot C2 niveau, met daarbij behorende uitleg van de kennis en vaardigheden die daar toe behoren.

Handvatten

Zo’n concreet resultaat biedt u de handvatten om een eerlijke vergelijking te kunnen maken tussen sollicitanten en een gefundeerde keuze te kunnen maken. Ook is het assessment inzetbaar om inzicht te krijgen in het taalniveau van uw huidige medewerkers. Op basis hiervan kunt u vervolgens gegronde keuzes maken over het eventueel investeren in professionele zakelijke taaltraining. De Bright Online Language Test is verkrijgbaar in 12 verschillende talen, dus of u nu veel zaken doet met onze oosterburen of met China, er zit altijd een geschikte test voor u tussen.

Meer lezen over onze taalassessments?

Dat kan hier! Neem voor een uitgebreid advies over je specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze trainingsadviseurs staan voor je klaar en spreken graag vrijblijvend alle mogelijkheden door!

Reviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers? Neem dan hier alvast een kijkje, lees onze reviews en laat je inspireren.

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.