Een zonnige taalboost voor zakelijk succes - Het Zomerse Taalbad 2024 - Plan 'm nu in!

Opleiding, cursus of training?

Wat is het verschil?

Opleiding, cursus of training?

Wat is het verschil?

Maakt het uit of je een opleiding, een cursus of een training volgt? Want is er eigenlijk een verschil?

Een veel voorkomende indeling is de volgende

  • Opleiding: langdurig (een jaar of meer), primair theoretisch
  • Cursus: duurt middellang (enkele maanden tot een jaar) met veel theorie en ook wat praktijkoefeningen
  • Training: duurt kort (enkele dagen) en is vooral gericht op de praktijk

Naast onderscheid in duur, staat aan de ene kant van het spectrum dus de kennis centraal (in de opleiding) en aan de andere kant de kunde (in de training). Tijdens  een opleiding krijg je lessen van een docent (kennisoverdracht) en een training bestaat uit sessies met een trainer, coach of instructeur (waarmee je oefeningen doet om je eigen vaardigheid te ontwikkelen).

Rijles en een cursus bloemschikken?
Maar ja, hoe zit het dan met een instructeur die rijles geeft? Dat kan beter een “rijvaardigheidstraining” worden genoemd. Zoals een cursus bloemschikken misschien eigenlijk ook wel een training bloemschikvaardigheden is. En met een indeling als hierboven is het trouwens wel raar dat je een beroepsopleiding kunt volgen, waar ook praktijklessen worden gegeven. Het is dus allemaal niet zo eenduidig als het lijkt.

Wij bieden taaltrainingen door een taaltrainer
Om het een beetje zuiver te houden spreken we bij Elycio toch liever over een taaltraining dan over een taalcursus. En de professionals die de trainingen verzorgen noemen we ook liever taaltrainers dan docenten.

Want onze taaltrainers zijn er om mensen te helpen een nieuwe (taal)vaardigheid op te bouwen, namelijk het vermogen om in een andere dan hun eigen taal en cultuur actief te kunnen communiceren. Zodat ook in een andere taal zakelijke of persoonlijke doelen kunnen worden gerealiseerd.

Met een nieuwe taal leren is het net als bij de meeste sporten: je moet oefenen om je vaardigheid steeds verder uit te bouwen. En om daarna je niveau vast te houden, is het van belang om de taal regelmatig te blijven gebruiken. Dit geldt ook voor het leren van de eigen taal. Zo bieden wij professionals ook een cursus zakelijk Nederlands aan, om het niveau van de eigen taal op peil te houden en zonodig bij te schaven. Want met name professionals die regelmatig switchen tussen het gebruik van de eigen taal en een vreemde taal zullen het na verloop van tijd nodig vinden om elke taal apart weer op te frissen.

Net als bij fietsen of schaatsen
Doe je dat niet, dan zakt de taalvaardigheid weer weg. Maar het is gelukkig net als bij fietsen of schaatsen. Je verleert het nooit helemaal, je pikt het zo weer op. En onze taaltrainers helpen je dan graag om zonder fouten (of blessures) weer snel op je oude niveau terug te komen.

Advies nodig? Of uw taalvaardigheid opfrissen?
Neem voor een uitgebreid advies over je specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze trainingsadviseurs staan voor je klaar en spreken graag vrijblijvend alle mogelijkheden door!

Reviews
Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers? Bekijk onze reviews alvast en laat u inspireren!

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.