Een zonnige taalboost voor zakelijk succes - Het Zomerse Taalbad 2024 - Plan 'm nu in!

Engels als voertaal binnen organisaties

Engels op de werkvloer? Niet vanzelfsprekend!

Engels op de werkvloer niet vanzelfsprekend

Engels als voertaal binnen organisaties

Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om Engels als voertaal op de werkvloer te hanteren. Veelal omdat het moederbedrijf in het buitenland gevestigd is en er veel expats in de organisatie werkzaam zijn. Hierdoor verloopt een groot deel van de communicatie al in het Engels. Het lijkt dan een voor de hand liggende omschakeling. De vraag is echter of deze omschakeling zo soepel verloopt als van tevoren ingeschat, vaak gaat dit niet vanzelfsprekend.

Nederlanders spreken goed Engels
Nederlanders zijn zeer goede non-native beheersers van de Engelse taal, dat blijkt uit het gemak waarmee we de taal gebruiken. Ook uit onderzoek blijkt wederom dat Nederland de lijst aanvoert.

De overgang naar het Engels als voertaal is niet zo eenvoudig als het lijkt
Ondanks deze mooie cijfers betekent dit niet dat het omschakelen naar het Engels op de werkvloer vlekkeloos gaat. Hoe goed de kennis van het Engels ook is, je in een vreemde taal uitdrukken is moeilijker dan in je eigen taal. De Engelse taal kan zo een barrière vormen op de werkvloer. Zeker in zakelijk opzicht kan dit een groot verschil maken, het is belangrijk om hier als bedrijf zorgvuldig mee om te gaan.

Wat komt er allemaal bij kijken

Als het Engels als officiële taal wordt ingevoerd binnen een organisatie dan betekent dit niet alleen dat de dagelijkse communicatie voortaan in het Engels verloopt. Ook de officiële stukken, de website, de marketingtools, de handleidingen etc. hebben dan Engels als voertaal.

Het is noodzakelijk om (belangrijke) documenten te laten vertalen. Het Engels klinkt veel beleefder en minder strikt. Zo klinken bijvoorbeeld in het Engels vertaalde Nederlandse wetteksten veel minder hard. Het is verstandig om hier altijd een professional voor in te huren. Wij bieden u een uitgebreide range aan diensten om uw internationale documenten de juiste aansprekende inhoud en vorm te geven.

Professionele taaltrainingen op maat


Met een taaltraining zakelijk Engels bij Elycio Talen verzekert u zich ervan dat de medewerkers van uw bedrijf zich ook in hun vakgebied goed in het Engels leren uitdrukken! Een persoonlijk trainer leert u de geschreven en ongeschreven regels van het zakelijk Engels, zodat de samenwerking met het moederbedrijf en of de anderstalige collega’s verbetert. Tijdens de training besteden we uiteraard veel aandacht aan het vakjargon in uw branche of in het vakgebied van de deelnemers.

Coach on Demand


Met Coaching On Demand kunt u op ieder gewenst moment een professionele taaltrainer, native speaker van het Engels, raadplegen. Onze taaladviseurs zijn er voor iedereen en voor elke situatie!

Taalassessments


Tevens bieden wij taalassessments waarmee snel en eenvoudig de huidige Engelse taalvaardigheid van medewerkers kan worden bepaald. Indien gewenst ook specifiek op maat gemaakt, zodat deze voldoen aan de wensen en behoeften van uw organisatie of branche.

Hulp nodig?
Heeft u of uw organisatie hulp nodig bij het omschakelen naar Engels op de werkvloer? Dan staan wij graag voor u klaar! Elycio Talen heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijven die met taalproblematiek- en vraagstukken te maken hebben. Neem voor een uitgebreid advies over uw specifieke situatie gerust contact met ons op. We spreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met u door.

Amsterdam
020 416 0788

Arnhem
026 361 2843

Eindhoven
040 720 0960

Emmen
078 644 9770

Enschede
053 431 7842

Maastricht
043 720 0880

Rijswijk
070 399 2471

Vertaalbureau
078 644 9760

Zeist
030 267 7700

Zwijndrecht
078 644 9770

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.