Best gelezen blogs

In hoeverre is taal van invloed op de veiligheid op de werkvloer? Wat maakt een professionele websitevertaling tot een ideale verkooptool? Hoe is het om te verhuizen van miljoenenstad São Paulo naar het Zuid-Hollandse Bergambacht? Hoe maak je als expat nu eigenlijk vrienden met die gekke Hollanders? En waar eten ze popcorn bij de koffie? Deze vragen beantwoordden wij de afgelopen tijd op ons blog; we zetten de best gelezen blogs voor u op een rij.


Drieluik Taal en Veiligheid


Heeft u er ooit bij stil gestaan dat de taalvaardigheid van uw medewerkers van invloed kan zijn op de veiligheid op de werkvloer? We hebben op het werk steeds vaker te maken met anderstaligen, maar ook laaggeletterdheid blijkt nog een serieus en vaak onzichtbaar probleem. Wij bespraken het belang van een duidelijk taalbeleid in dit drieluik aan blogs.


“Nederland is een land dat veel voor je kan betekenen”


In de reeks inspirerende verhalen van nieuwe Nederlanders vertelt Maria Luisa Leite (33) haar verhaal. Geboren en getogen in São Paulo verhuisde ze 3 maanden geleden voor de liefde naar het Zuid-Hollandse Bergambacht. Een grote stap.


Denk groot


Een groter, internationaal publiek bereiken met uw website? Een servicegerichte stap maken en tegelijk uw vindbaarheid in zoekmachines vergroten? Het kan met een professionele vertaling van uw website; de ideale verkooptool voor als u verder durft te denken dan de landsgrenzen.


Onmogelijke vrienden


Nederlanders zijn een heel open, ruimdenkend en sociaal volkje, nietwaar? Veel expats in ons land denken daar echter anders over zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 60% van hen gaf aan het ‘bijna onmogelijk’ te vinden om vrienden met ons te worden. Hoog tijd dus voor een aantal tips voor deze doelgroep in How to befriend te Dutch.


Popcorn bij de koffie


Koekje erbij? Dit zouden wij vragen als er iemand op de koffie komt. Maar in Eritrea, na Syrië het land waar de meeste nieuwe Nederlanders vandaan komen, serveren ze traditioneel popcorn bij de koffie. Dit en 6 andere leuke wist-je-datjes over dit onbekende land zetten wij voor u op een rij in Crash course Eritrea (deel 1).

Deel dit bericht

Leave a Comment